Μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα

Το ήπιο κλίμα καθώς και η ποικίλη χλωρίδα του δήμου Μονεμβασίας ευνοούν την ανάπτυξη της μελισσοκομίας και διασφαλίζουν την εξαίρετη ποιότητα του παραγόμενου μελιού.

 

Τα κυριότερα είδη μελιού που παράγονται είναι τρία:

Μέλι Θυμαρίσιο: Συλλέγεται κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τα πλούσια σε θυμάρι βουνά του Ζάρακα έως και τα βουνά του Καβομαλιά. Το Θυμαρίσιο μέλι φημίζεται για το ελκυστικό άρωμά του και την ευχάριστη γεύση του.

Μέλι Ρεικίσιο: Το μέλι αυτό προέρχεται από το φυτό ερείκι (ρείκι) το οποίο κατακλύζει τα βουνά της περιοχής μας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο. Το μέλι ερείκης κρατά τα πρωτεία ως προς τα θρεπτικά συστατικά του. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αντιοξειδωτικά κ.λ.π.

Μέλι Ανθέων: Συλλέγεται (και παράγεται) την άνοιξη από τις ανθισμένες πλαγιές του δήμου μας καθώς και από την πληθώρα εσπεριδοειδών στο κάμπο της γεωγραφικής ενότητας Ασωπού. Έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά λόγω της ποικιλίας νέκταρος.

 

Εκτός από μέλι οι μελισσοκόμοι στο δήμο Μονεμβασίας παράγουν και άλλα προϊόντα όπως γύρη, πρόπολη, κερί και υδρόμελι (μελιτόκρασο).

 

Μπορείτε να αγοράσετε μέλι από τα καταστήματα τοπικών προϊόντων ή απ’ ευθείας από τους παρακάτω παραγωγούς:

 

-Αγρόκτημα Σωτήραλη, Κάμπος, 2734047625, www.sotirali.gr

-”Μελισσοκομία Ζάρακα”, Δρίβα Ευγενία, Ρειχιά, 2732051282

Spread the love

There are no comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).