Οι πιο δραστήριοι επισκέπτες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτήν τη διαδρομή καθώς συνδυάζει δύο εξαιρετικές παραλίες, μία στην στεριά και μία στο νησί της Ελαφονήσου.

Η Πούντα, μία από τις πιο ελκυστικές παραλίες της περιοχής,  βρίσκεται μόνο λίγα λεπτά μακριά από τη Νεάπολη.

Έχει λεπτή άμμο και αμμόλοφους που κρύβουν τα απομεινάρια μίας προϊστορικής πόλης, τμήματα της οποίας βυθίστηκαν πριν χιλιάδες χρόνια σε ρηχά νερά και μπορούν να εντοπιστούν εύκολα με ελεύθερη κατάδυση. Τα ερείπια αυτού του αρχαίου οικισμού φτάνουν στο νησάκι Παυλοπέτρι, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή. Ακριβώς πίσω από την παραλία βρίσκεται ο υγρότοπος της λιμνοθάλασσας Στρογγύλης που συγκεντρώνει εποχιακά, πλήθος μεταναστευτικών πουλιών. Η Πούντα είναι επίσης αγαπημένο στέκι των windsurfers.

Προτεινόμενη παραλία: Πούντα

Δίπλα στην Πούντα βρίσκεται η  αποβάθρα από όπου τα ferry μεταφέρουν κόσμο και αυτοκίνητα στην Ελαφόνησο σε 10 λεπτά. Η Ελαφόνησος έχει να καυχηθεί για μία από τις πιο δημοφιλής ακτές της Ελλάδας, το Σίμο, με τους αμμόλοφους ως σήμα κατατεθέν. Οι αποστάσεις στο νησί είναι μικρές και επιτρέπουν επισκέπτες να εξερευνήσουν το νησί άνετα σε ημερήσια εκδρομή.

Προτεινόμενη παραλία: Σίμος

Διαδρομή – Βάτικα 3

Η διαδρομή αυτή κάνει στάση :

  •  στην Πούντα
  •  στην Ελαφόνησο

Συνολική απόσταση από πρώτη ως τελευταία στάση: 6 χλμ

Απόσταση από τη Μονεμβασιά ως την πρώτη στάση: 35 χλμ

Απόσταση από τη Νεάπολη ως την πρώτη στάση: 14 χλμ

Απόσταση από την Πλύτρα ως την πρώτη στάση: 32 χλμ

Απόσταση από το Κυπαρίσσι ως την πρώτη στάση: 86 χλμ

Spread the love

There are no comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).