Αυθεντικά σημεία, φυσικό τοπίο που μαγεύει και 5 θεματικές εμπειρίες που σε “εγκλωβίζουν” στη Μονεμβασιά…  

 

Ένας προορισμός, που “ανθίζει” διαφορετικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες διεισδύοντας στα διασωθέντα κτήρια και τις δομές στο κάστρο, οι οποίες περιλαμβάνουν αμυντικές κατασκευές και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες.

Ανάμεσα στα καλντερίμια της “μεσαιωνικής πόλης” ανακαλύπτεις έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό που περνά 360 μοίρες γύρω από τον επισκέπτη.

Αυτό το γοητευτικό ταξίδι σε κάστρα και τείχη, σε παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου, που παραμένει αναλλοίωτη σαν ένας μοναδικός υπαίθριος μουσειακός χώρος.

5 Θεματικές Εμπειρίες – 5 Θεματικά Σημεία

  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Η Άνω Πόλη, μία ολόκληρη ιεροτελεστία
  • Στάση στο λιμάνι του Γέρακα
  • Πεζοπορία υπό μεσαιωνική ατμόσφαιρα
  • Η Ναυτική ιστορία της Νάπολης είναι θησαυρός

Διάβασε περισσότερα στο Οδοιπορικό του #TourismToday

https://www.tourismtoday.gr/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ac-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf/?fbclid=IwAR1p4_RMsMW3-JCLPqPRm4pgGaofnDsTnGIMtYCBTJPLDlw12P0SHX7Zo_o

Spread the love

There are no comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).