Οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν εύκολα να συνδυάσουν τις διακοπές τους στο Δήμο Μονεμβασιάς με ημερήσιες εξορμήσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ελλάδας.

Κηρυγμένη ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, η βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά αποτελεί κορυφαίο σταθμό για όλους τους περιηγητές της Πελοποννήσου. Μαζί με την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς αποτελούν τα πιο εντυπωσιακά μνημειακά συγκροτήματα της μεσαιωνικής Ελλάδας, ξαναζωντανεύοντας στα μάτια των επισκεπτών ένα από τα πιο ταραχώδη κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας.

Μια επίσκεψη στο Μυστρά περιλαμβάνει και μια στάση στη Σπάρτη, πόλη ένδοξη και ξακουστή από την αρχαιότητα. Η πρωτεύουσα της Λακωνίας διαθέτει ένα αρχαιολογικό πάρκο με επίκεντρο την ακρόπολη, μουσεία καθώς και εξαιρετικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.

Εξίσου συναρπαστική είναι μια ημερήσια εκδρομή στη Μάνη. Σε όλη τη χερσόνησο υπάρχουν ενδιαφέροντα σημεία για επίσκεψη όπως η πόλη του Γυθείου, το σπήλαιο του Διρού με τη λίμνη του, η κωμόπολη της Αρεόπολης και βεβαίως τα χωριά με τα χαρακτηριστικά καστρόσπιτα, όπως η Βάθεια.

Οι διακοπές στην περιοχή της Μονεμβασιάς μπορούν επίσης να συνδυαστούν εύκολα με εκδρομές σε δύο κοντινά νησιά. Ιδιαίτερα γρήγορη είναι η πρόσβαση στην Ελαφόνησο χάρη στα συχνά δρομολόγια που συνδέουν την παραλία Πούντα σε 15 λεπτά με το νησί. Το σημαντικότερο πόλο έλξης αποτελεί η διάσημη παραλία του Σίμου με τους ξακουστούς αμμόλοφους.

Πανέμορφες παραλίες, εντυπωσιακά μεσαιωνικά μνημεία αλλά ακόμη και καταρράκτη θα βρει κανείς στα Κύθηρα, τα οποία συνδέονται με τακτικά δρομολόγιο φέριμποτ σε λιγότερο από μία ώρα με τη Νεάπολη.

Spread the love

There are no comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).