θα χρειαστείτε:
1 ½ κιλό χταπόδι
1 ποτήρι λάδι
1 ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
½ ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι τριμμένο και κόκκους
οδηγίες παρασκευής:
Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά το χταπόδι.
Το βάζετε μόνο του σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή ως μέτρια φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πάρει άλλο χρώμα.
Όταν στεγνώσει από τα υγρά του, προσθέτετε το λάδι, το πορτοκάλι, ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι.
Το τεμαχίζετε και το σερβίρετε για μεζέ.