Στα αβαθή νερά της λιμνοθάλασας του Γέρακα, κάποιοι ψαράδες χρησιμοποιούν ακόμη μια αρχαία μέθοδο για το ψάρεμα της μικρής γαρίδας που ενδημεί εκεί.
Βυθίζουν στη λιμνοθάλασσα κλαδιά από θάμνους (σχίνους, πουρνάρια κ.α.). Οι γαρίδες συγκεντρώνονται στα ξερά κλαδιά των θάμνων και στη συνέχεια οι ψαράδες τους ανασηκώνουν και συγκεντρώνουν αυτό τον εκλεκτό μεζέ σε απόχες.
Μια από τις σπεσιαλιτέ της περιοχής είναι και οι γαριδοπέτουλες που μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει στις ψαροταβέρνες του λιμανιού του Γέρακα.
υλικά:
500 γρ. γαρίδα αποφλοιωμένη
1 ματσάκι άνηθο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι
οδηγίες παρασκευής:
Βάζουμε τις γαρίδες σ’ ένα μπολ και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα αλάτι πιπέρι και τέλος όσο αλεύρι πάρει για να γίνει ένας αραιός χυλός.
Σε καυτό λάδι ρίχνουμε κουταλιές απ’ τον χυλό και τηγανίζουμε.