Τηγάνια

Αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε έκταση, παραλία της περιοχής. Αμμώδης, με διαστήματα μικρού βότσαλου. Την τελευταία 10ετία, η νότια πλευρά της έχει εξελιχθεί σε must νεανικό προορισμό, καθώς είναι οργανωμένη διαθέτοντας ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και γήπεδο beach volley.

Στη νότια πλευρά μέσα στη θάλασσα, πηγάζουν βλυχάδες που δίνουν πιο δροσερή αίσθηση στους λουόμενους. Βορειότερα, τα νερά είναι πιο ζεστά και προτιμώνται κυρίως από οικογένειες.

Έχοντας την αναγνώριση της “Γαλάζιας σημαίας”, πληροί όλες τις προϋποθέσεις, και παρέχει όσα προβλέπονται για τους επισκέπτες. Καμπίνες αλλαγής, τουαλέτα, σωστικά μέσα και ντουζ.

Όσοι αναζητήσουν φαγητό, μπορούν να επισκεφτούν την ταβέρνα με θέα όλη την παραλία, ενώ όσοι παραμείνουν λίγο παραπάνω θα απολαύσουν απρόσκοπτα το ηλιοβασίλεμα του Ταϋγέτου με τα νερά του Λακωνικού να χρωματίζονται ανάλογα.

Περιοχή:

Ελιά – Μολάοι

Πληροφορίες:

Στον οδικό άξονα Ελιάς – Ασωπού και σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από τον οικισμό της Ελιάς, συναντάμε δεξιά την παραλία. Υπάρχει ενημερωτική πινακίδα ενώ η “Γαλάζια σημαία” είναι εμφανής από τον δρόμο.

Οι επισκέπτες με κατεύθυνση από Ασωπό στρίβουν όταν για πρώτη φορά αντικρίσουν στα αριστερά της διαδρομής τη θάλασσα.

Υπάρχουν χώροι στάθμευσης δίπλα στην παραλία.

 

Spread the love

There are no comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).