Οι Μολάοι, έδρα του Δήμου Μονεμβασιάς, είναι χτισμένοι στους πρόποδες του όρους Κουρκούλα με νότιο προσανατολισμό, αγναντεύοντας έτσι την μεγάλη εύφορη ομώνυμη πεδιάδα, πηγή πλούτου και βάση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμόπολη η οποία αποτελεί το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, αφού διαθέτει άριστο Γενικό Νοσοκομείο, Γηροκομείο- Άσυλο Ανιάτων, Πολεοδομικό Γραφείο, Αστυνομία, Δ.Ο.Υ., Ειρηνοδικείο, Δασαρχείο, Κ.Ε.Π., Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δημόσια Βιβλιοθήκη και Τράπεζες (Αγροτική, Εθνική, Εμπορική).  Το εθνικό στάδιο Μολάων καλύπτει της ανάγκες άθλησης των νέων και όχι μόνο.

Η πολυσύχναστη κεντρική πλατεία της πόλης, έχει να προσφέρει πολλές επιλογές για καφέ, ποτό η φαγητό, όλες τις ώρες της ημέρας. Δίπλα από την πλατεία βρίσκεται η είσοδος για το Φαράγγι του Λάρνακα, τον μικρό παράδεισο που αποζημιώνει αυτούς που θα τον εξερευνήσουν. Ανηφορίζοντας προς την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί και θα χαλαρώσει απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πόλης και της πεδιάδας των Μολάων.

Ευρήματα από την νεολιθική εποχή, πιστοποιούν την απαρχή της σημαντικής ιστορίας της περιοχής.

 

οδηγίες πρόσβασης

Η πόλη των Μολάων είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς. Απέχει 270 χλμ από την Αθήνα και 63 χλμ από την Σπάρτη.

Spread the love

There are no comments yet.

Добавить комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).