Η Μονεμβασιά είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας για γαμήλιες τελετές.
Το επιβεβαιώνουν όχι μόνο τα δεκάδες δημοσιεύματα και αφιερώματα στο διεθνή Τύπο αλλά και τα εκατοντάδες ζευγάρια από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του πλανήτη που την επιλέγουν πλέον ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ως τόπο εκκίνησης της νέας αρχής της ζωής τους.
Απόφαση απόλυτα δικαιολογημένη, αν κρίνει κανείς από το θεατρικό, αν όχι θείο, σκηνικό που προσφέρει η Καστροπολιτεία, αυτή η «ζωντανή» και συνάμα μυθική μεσαιωνική πόλη.
Τα τείχη, τα πετρόκτιστα αρχοντικά, τα καλντερίμια, οι ξεχωριστές εκκλησίες, ο βράχος, οι κρυμμένες πλατείες, η θάλασσα, οι καμάρες συνιστούν πινελιές ενός μοναδικά ρομαντικού τοπίου, στο οποίο χορεύουν αρμονικά και αρχοντικά η ιστορία, οι παραδόσεις, οι θρύλοι, η ποίηση και ο πολιτισμός.
Η ατμόσφαιρα που αναδύεται από την Καστροπολιτεία «μπλέκεται» με τα χρώματα του πελάγους, της πέτρας, του ουρανού και του ήλιου προσφέροντας απλόχερα και φιλόξενα ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Κάτι που όχι μόνο καθηλώνει τον φωτογραφικό φακό, αλλά ανταμείβει και τις επιθυμίες εκείνων που αναζητούν το ξεχωριστό, το μοναδικό, το κάτι διαφορετικό για το γάμο τους.
Αλλά αυτός ο καμβάς των χρωμάτων και των συναισθημάτων, δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα για να τελέσει κανείς το γάμο του στη Μονεμβασιά.
Η Καστροπολιτεία διαθέτει δεκάδες γραφικά και ιστορικά εκκλησάκια, τα οποία προσφέρουν πληθώρα επιλογών στους νεόνυμφους και είναι σε θέση να καλύψουν όλα τα γούστα.
Η Μονεμβασιά διαθέτει – και με το παραπάνω – όλη τη δέουσα υποδομή για την υποστήριξη μιας γαμήλιας τελετής, μικρής ή μεγάλης.
Υπάρχει πληθώρα σύγχρονων ξενοδοχείων με μοντέρνες παροχές και υπηρεσίες (από ρομαντικές σουίτες και πετρόκτιστους ξενώνες μέχρι απλά δωμάτια) που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες των νεονύμφων και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των καλεσμένων ενώ εντυπωσιακή είναι και η μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων χώρων για το γλέντι του γάμου, οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε απρόοπτο του καιρού.
Παράλληλα, οι νεόνυμφοι μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή στο πλευρό τους μια σειρά από έμπειρους και άριστους επαγγελματίες που σχετίζονται με την προετοιμασία του γάμου, όπως είναι για παράδειγμα κομμωτήρια, μακιγιάζ, στολισμοί, ανθοπωλεία, φωτογράφοι, κοκ.
Η αρτιότατη υποδομή, η πληθώρα των επιλογών που σχετίζονται με τη γαμήλια τελετή και το παραμυθένιο σκηνικό της Καστροπολιτείας καθιστούν τη Μονεμβασιά αξεπέραστο γαμήλιο προορισμό.
Προορισμός που όχι μόνο προσεγγίζεται εύκολα, αβασάνιστα και ανεξαρτήτως των διαθέσεων του καιρού – οδικώς σε απόσταση περίπου 3,5 ωρών από την Αθήνα -, αλλά προσφέρεται και ως ευκαιρία απόδρασης από τους ρυθμούς και την καθημερινότητα της πόλης.
Απόδραση που δεν περιορίζεται στα στενά τείχη της Καστροπολιτείας αλλά μπορεί να συνδυαστεί με μοναδικές διαδρομές και βόλτες στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς, η οποία έχει πολλούς κρυμμένους «θησαυρούς».
Το φιόρδ του Γέρακα, οι βυθισμένες πολιτείες, τα αιγιοπελαγίτικα χωριά στη λακωνική γη, το Μικρό Άγιο Όρος, οι πεζοπορικές διαδρομές στον άγριο Καβομαλιά, τα απολιθωμένα δάση, οι δεκάδες «παρθένες» παραλίες είναι μερικά μόνο από τα μυστικά αυτής της «γωνιάς» της Λακωνίας που μένει να αποκαλυφθούν.
Είτε από τους νεόνυμφους είτε από τους καλεσμένους τους.
Η Μονεμβασιά είναι ένας ιδανικός προορισμός όχι μόνο για την τέλεση του γάμου αλλά και για το ταξίδι του μέλιτος του ζευγαριού.
Spread the love

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).