• 2 κούπες πετιμέζι,
  • 1,5 κούπες λάδι ελιάς,
  • 1,5 κ.γ γαρίφαλο,
  • 1 κούπα ζάχαρη,
  • 1,5 κ.γ κανέλλα,
  • 1,5 κ.γ σόδα,
  • 5 κ.γ baking powder,
  • 2 κ.γ κακάο,
  • μία χούφτα σταφίδες μαύρες,
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό-η ζύμη να είναι κάπως σφιχτή)

οδηγίες παρασκευής:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πετιμέζι, το λάδι, τα κανελλογαρύφαλα, το κακάο, τις σταφίδες και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά-καλά με σύρμα .

Έπειτα αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, αφού πρώτα μέσα σε αυτό έχουμε ανακατέψει τη σόδα και το baking powder.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 160ο C

Spread the love

There are no comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).